19 aug

Víg-Kend – 2022.08.19.

Színháztörténet, Petrilláné Bartha Enikő, Halászléfőző Fesztivál Tiszabercel, nagymacskák, Vidor Fesztivál, államalapítás ünnepe,

A tartalomból:

Pregitzer Fruzsina, a Móricz Zsigmond Színház Jászai-díjas színművésze Nyíregyháza színháztörténetéről mesél a stúdióban.

Petrilláné Bartha Enikő, a nyíregyházi erdei iskola vezetője. A szakember az elmúlt évtizedek szemléletformáló munkájáért és a környezeti nevelés terén elért eredményeiért az Országos Erdészeti Egyesület Madas László Emlékérmét vehette át a közelmúltban.

Halászléfőző Fesztivált rendeztek Tiszabercelen, színes programokkal.

Kutyás tábor már hatodik alkalommal.

A Nyíregyházi Állatpark nagymacskáiról forgatott stábunk. Az oroszlánok mellett különleges, szintén a macskafélék családjához tartozó állattal, a szervállal gyarapodott a lakók népes tábora.

Ízelítőt láthatnak az idei Vidor Fesztivál programkínálatából.

Augusztus 20-án az államalapítást és Szent István királyt is ünnepeljük, és ez a nap az új kenyér ünnepe is egyben. A hagyomány szerint az aratás után Szent István-napra sütötték az új búzából készült első kenyeret. Kéry Péter kollégánk összeállítását láthatják.

Programajánlónkban a teljesség igénye nélkül összegyűjtöttük azokat a megyei helyszíneket, ahol augusztus 20-án programokkal várják a családokat.