2018 July 02. - Közzétette: KölcseyTV

Elvitte egy körre a lopott autót

Elvitt és jogtalanul használt egy autót az a férfi Demecserben, akit a rendőrök perceken belül elfogtak. - írja a police.hu.
A rendőrség Tevékenység-irányítási Központjába bejelentés érkezett 2018. június 29-én 17 óra 40 perckor, mely szerint Demecserben ismeretlen tettes a tulajdonos engedélye nélkül elvitt egy nyitott állapotban parkoló gépkocsit, amelynek gyújtáskapcsolójában benne volt az indítókulcs.
A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Demecseri Rendőrőrsének munkatársai haladéktalanul megkezdték a gépkocsi és az ismeretlen elkövető felkutatását. A településen közlekedő járművet rövid időn belül megtalálták, és az elkövető elfogása érdekében szolgálati gépkocsival követték. A sofőr a Demecser végét jelző táblánál a gépkocsit leállította, kiszállt és futva próbált elmenekülni, de az egyenruhások elfogták. A helybeli férfit előállították a rendőrőrsre, ahol jármű önkényes elvétele bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. O. István 18 éves demecseri lakos vallomásában a bűncselekmény elkövetését beismerte. Tettét azzal magyarázta, hogy miután látta, hogy az autóban benne van a kulcs, ő csak menni akart vele egy kört a faluban. A gyanúsított a büntetőeljárás alatt szabadlábon védekezhet.

Címkék: