2022 September 09. - Közzétette: KölcseyTV

Víg-Kend 2022.09.09.

A Technika ördöge, a Régi Magyarország ízei, Szatmár Határok Nélkül, szántóverseny, Szabolcs aranya, Mr. Gerald Cirkusza, Mázli afrikai oroszlán

A tartalomból:

Igazi digitális kánaán várja a Kállay Gyűjteménybe látogatókat szeptember 10-én. Vendégeink Dajka Ágota a Kállay Gyűjtemény múzeumpedagógusa és Béres Edina a Nyíregyházi Digitális Tudásközpont vezetője.

Több, mint háromezren látogattak el a Sóstói Múzeumfaluba vasárnap.  A Régi Magyarország ízei című fesztiválon a különleges tájételek mellett hagyományőrző programokkal várták az érdeklődőket. 

Koncertekkel fűszerezett tirpák ételek várják a közönséget Nyíregyháza főterén szeptember 16-tól 19-ig. Idén is lesz Tirpák Fesztivál, ráaadásul egy nappal tovább tart majd, mint a korábbi rendezvények. Vendégeink Májerné Somogyi Hajnalka a Nyíregyházi Önkormányzat rendezvényszervező referense és Petneházyné Bugán Magdolna a Civil Fórum elnöke.

A megye egyik legkülönlegesebb hitéleti programja a Szatmár Határok Nélkül című rendezvény, melyre szeptember 17-én várják az érdeklődőket. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is Nagyecsed ad otthont a találkozónak.

Ötödik alkalommal rendez szántóversenyt a baktalórántházi Vay Ádám Technikum a régió agrárképzős diákjainak. A versenyről, a felkészülésről vendégeinkkel,  Zsíros László, az Északi Agrár Szakképzési Centrum Vay Ádám Mezőgadsági Techikumának szakmai igazgatóhelyettese, valamint Hepp Vince Péter, 10. évfolyamos mezőgazdasági gépésztechnikus diákkal beszélgetünk.

A Lónyayak öröksége, Szabolcs aranya, azaz az alma– ezek az értékek nemcsak a tuzsériak számára meghatározóak. A település második alkalommal adott otthont a Megyei Értéktalálkozónak a Lónyay kastély udvarán.

Mr. Gerald művésznéven nemcsak a legjobb bohóc címet birtokolja, hanem saját társulattal is büszkélkedhet. Övé az első Állatmentes és Állatvédő cirkusz Magyarországon. Vendégünk Steingruber Gerald, a Mr. Gerald Cirkusz igazgatója.

Gondozójával él egy családi házban az Ukrajnából mentett afrikai kis oroszlán. A Mázli névre keresztelt állat egyelőre három kutyával osztja meg a hétköznapokat.


Címkék: