2022 August 12. - Közzétette: KölcseyTV

Víg-Kend - 2022. augusztus 12.

Cantemus Nemzetközi Kórusfesztivál, Szent István-nap, csillaghullás, Mandala Nyár, Képregénytábor, PanyolaFeszt

A tartalomból:

Észtországból, Spanyolországból és az USA-ból is érkeznek világverseny győztes együttesek Nyíregyházára, a XIV. Cantemus Nemzetközi Kórusfesztiválra. A fesztivállal párhuzamosan karvezetői mesterkurzust is tartanak. Vendégem Szilágyi Szilárd énekes, a Cantemus PR referense.

Egész napos programsorozattal várnak mindenkit a Sóstói Múzeumfaluba, az augusztus huszadikai hétvégén. Szent István-napján, az új kenyér ünnepén természetesen felelevenítik a régi hagyományokat.

Látványos meteoreső vár ránk a következő napokban. A nyár végi csillaghullásról Alesenszki Rolanddal, a Bátorligeti Gemini Csillagász Egyesület elnökével beszélgettünk.

Folytatódik Nyíregyháza legnagyobb múltú szabadtéri színházi rendezvénysorozata a Mandala Nyár. A hátralévő programokról a Mandala Dalszínház ügyvezetőjével, Bódis Gáborral beszélgettünk.

Képregénytábor a Képregénytárban. A nyíregyházi Móricz Zsigmond Könyvtárban egyhetes műhelymunkán vettek részt a műfaj iránt érdeklődő fiatalok. A tábort első alkalommal, de hagyományteremtő céllal szervezték meg a szakemberek.

Értékek mentén. Ez volt az idei, immár 16. alkalommal rendezett PanyolaFeszt mottója. Az eseményt kulturális előadások, kiállítás és gasztronómiai különlegességek színesítették.


Címkék: