2022 December 09. - Közzétette: KölcseyTV

Víg-Kend - 2022. december 9.

Karácsonyi koncert, ünnepi dísz, Állatbarát Alapítvány, téli madáretetés, Farkas Árpád, A Hangtalanokért Állatvédő Egyesület, Luca napja, indiai orrszarvú bébi

A tartalomból:

Karácsonyi koncertre látogathatnak a Vikár Sándor Zeneiskolába december 17-én. Klasszikus zenei hangulatú koncert lesz, ami meglepetéseket is tartogat a közönségnek, méghozzá a mai kor zenéiből. Vendégünk Tamás Attila, intézményvezető.

Nyíregyháza belvárosát minden évben ünneplőbe öltöztetik az advent idején. Bejátszásunkban az adventi forgatagban készült felvételeket láthatják.

Idén is lesz Állatok karácsonya a nyíregyházi menhelyen. A bevált recepten nem változtatnak a szervezők. Nemcsak finom ételek, hanem lelki táplálék is várja az ideérkezőket. Vendégünk Novák Éva a nyíregyházi Állatbarát Alapítvány telephelyvezetője.

Tévhit, hogy a madarak etetés nélkül nem képesek átvészelni a telet. Ennek ellenére valóban segítségükre lehetünk abban, hogy nagyobb zsírraktárat építsen fel a szervezetük. Nem mindegy azonban, hogy mit teszünk az etetőkbe. A legfontosabb tudnivalókat megtudhatják bejátszásunkból.

Vendégünk Farkas Árpád édesapa, alapító elnöke az autista gyerekek szülői szervezetének, a Most Élsz Egyesületnek, amely a napokban új kötetet jelentetett meg.

Nemcsak Nyíregyházán, Ibrányban is lesz Állatok Karácsonya. Erre az eseményre most szombaton, azaz december 10-én várja az érdeklődőket A Hangtalanokért Állatvédő Egyesület.

Mivel az év legsötétebb időszakára esik Luca napja, számos hiedelem és népszokás kapcsolódik ehhez a naphoz. Vendégünk Páll István etnográfus, a Sóstói Múzeumfalu nyugalmazott igazgatója.

A Magyarországon egyáltalán nem őshonos, viszont a Nyíregyházi Állatparkban megtalálható indiai orrszarvú családot mutatjuk meg Önöknek.


Címkék: