2022 November 18. - Közzétette: KölcseyTV

Víg-Kend - 2022.november 18.

Jótékonysági motoros felvonulás, Nyíregyházi Egyetem, Márton-napi vigasság, Jósa András Múzeum, Görbe tükrök, rajzverseny, Sóstói Múzeumfalu

A tartalomból:

A Jósa András Kórház gyermekosztályának gyűjt idén is a Nyír1Bikers Motoros Alapítvány. Az adományokat december 3-ig több helyszínre várják, december 4-én pedig motoros mikulások juttatják majd el az ajándékokat a kicsiknek. Vendégünk Malakuczi Adrienn, a Nyír1Bikers egyik alapítója.

A 60 éves nyíregyházi tanárképzés apropóján nyílt kiállítás a Nyíregyházi Egyetemen. A tárlat a Vizuális Kultúra Tanszék hallgatóinak alkotásaiból áll. 18 diák közel 50 munkája látható a campus Kerengőjében. A tárlat december közepéig látogatható.

Két kiállítás is nyílt a Márton-napi vigasság keretében a mátészalkai Szatmári Múzeumban. Tóth Csaba Munkácsy-díjas festőművész és Váraljai László szobrászművész alkotásai egészen év végéig megtekinthetők az intézményben.

Páratlan értékű hagyaték került a Jósa András Múzeum gyűjteményébe. Az intézmény egykori igazgatója, Kiss Lajos néprajzkutató és veje, Boross Géza festőművész munkásságának több mint 1000 tételt meghaladó anyagát a család adományozta a nyíregyházi múzeumnak.

David Lindsay-Abaire: Görbe tükrök című fekete komédiájának olvasópróbáján járt stábunk a Móricz Zsigmond Színházban. Az előadást Kovács Lehel rendezi. A premier december 16-án lesz majd a Művész Stúdióban.

Szabolcs-Szatmár-Bereg épített, kulturális és természeti értékeit bemutató rajzversenyt hirdetett a megyei önkormányzat. A felhívásra több, mint 180 pályamunka érkezett be a térség általános és középiskoláiból. Az ítészek 3 korcsoportban hirdettek dobogós helyzetteket a Megyeházán.

Rekordszámú látogatót fogadott múlt szombaton a Sóstói Múzeumfalu. A Márton napi hagyományőrző programokra közel háromezren voltak kíváncsiak. Népi játékok, táncház, előadások és természetesen libás fogások várták a vendégeket. A rendezvény a Múzeumfalu szezonzáró programja is volt egyben.


Címkék: